Hugo a Docsy

This page is generated by Hugo static site generator using docsy theme

Možností jak vytvořit webovou stránku je v současnosti opravdu hodně. Samozřejmě jsem začínal v době (1996), kdy to bylo jednoduché - čisté HTML, později s nějakým WISIWIG generátorem (Mozilla). Někdy v mezičase jsme si hráli s prostředím WordPress. Teď došlo na statické generátory stránek a je to opravdu poučné a zabavné dobrodružství.

Tato webová stránka je vytvořená pomocí statického generátoru webů HUGO s použitím tématu Docsy a prvků toolboxu Bootstrap. Je to upgrade předchozího pokusu v prostředí WordPress, který je zde:

siterovi.wordpress.com

Toto je domácí stránka z roku 1996, poslední editace 2009. HTML, udržováno v CVS.

TODO a poznámky

  • Instagram plugin ve stylu wordpressu - pěkný náhled na 6 posledních fotek z Instagramu. Něco jako https://github.com/harrycresswell/instagram-hugo ale asi je to problém (API token).
  • Do kódu GO templatů a markdownu se blbě dělají komentáře. Takže to nemá žádnou dokumentaci.
  • fotogalerie - mít nějakou vlastní paralelně nebo jako zálohu k těm sociálním? 500px funguje tak, že je plně dostupná bez přihlášení, to mi vyhovuje, ale když přestane fungovat tak dostat z ní fotky a metadata bude problém
  • Statický web není citlivý na udržování aktuálních verzí, přesto to není zrovna prostředí, které by bylo bezpracně použitelné, bude se dost měnit
  • obrázky - kliknout na ně a vidět větši rozlišení, resp. nějaké přizpůsobení šířce stránky? (https://harrycresswell.com/writing/responsive-images-next-gen-formats/)

Základní dokumentace

  • Všechno v githubu, včetně automatického buildování a zveřejnění přes github pages.
  • Úpravy jsou popsány v commit zprávách nikoli komentářích

Příklady Docsy customizací